top of page

Seniori oslavujú predvianočné úspechy

Projekt Active me, ktorý zameriava svoju pozornosť na zlepšenie života seniorov na Slovensku, vstupuje do svojich záverečných mesiacov s pôsobivými výsledkami. V poslednom týždni program úspešne ukončili desiatky seniorov z celého Slovenska. Individuálnu formu ukončilo 82 ľudí a skupinovú vyše 170 ľudí.


Projekt, ktorý si kladie za cieľ podporovať zdravé životné návyky medzi seniormi, je vo svojej finálnej fáze. V januári program dokončí posledná skupina seniorov a v novom roku prebehnú 3 a 6 mesačné "follow-up" stretnutia.


Čo sú follow-up stretnutia?

V rámci projektu sa plánujú 3 a 6-mesačné follow-up merania, ktoré sú kľúčové pre hodnotenie dlhodobého vplyvu programu na účastníkov. Tieto merania umožňujú sledovať pokračujúci vplyv intervenčných opatrení na zdravie a životný štýl účastníkov po skončení programu. Ide o dôležitý nástroj na meranie udržateľnosti zdravých návykov a celkového vplyvu programu na kvalitu života účastníkov a sú bežnou súčasťou štúdií.


Mikulášska Atmosféra v Banskej Bystrici

Pekným momentom bola posledná lekcia v Banskej Bystrici počas mikulášskeho týždňa. Jeden z účastníkov sa pre tento špeciálny deň prezliekol za Mikuláša a rozdával darčeky svojim kolegom z programu. Ako ukazuje fotografia, program Active me prináša nielen zdravotné, ale aj sociálne výhody, posilňuje komunitného ducha a prináša radosť.



Projekt Active me sa ukázal ako účinný nástroj v podpore zdravia a vitality seniorov na Slovensku. Sme zvedaví, ako sa seniorom bude dariť novonadobudnuté návyky udržiavať. Fitness náramok na meranie krokov, ktorý využívali počas 14tich týždňov v programe im zostáva, aby naďalej mohli sledovať svoju fyzickú aktivitu či kvalitu spánku. Projekt Active me tak dokazuje, že starnutie môže byť aktívne, zdravé a plné novej energie.

7 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page