top of page

Otváracia konferencia projektu

Updated: Dec 16, 2022

Veľmi sa tešíme, že sme mali možnosť projekt ‘Active me’ predstaviť širokej verejnosti počas otváracej konferencie dňa 27 júna 2022.


Počas konferencie sme mali možnosť si vypočuť CEO Diagnose.me, Lukáša Alnera, ktorý predstavil koncept a cieľovú skupinu tohto projektu. CEO spoločnosti Zhiva, Miroslav Beblavý, rozprával o partnerstvách, ktoré sú kľúčové pre úspech projektu ako aj o aktuálnych trendoch v oblasti remisie diabetes a hypertenzie cez zmenu životosprávy.

Ďalej, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS, PhDr. Michal Kaliňák, sa vo svojom vystúpení venoval problematike samosprávy a jej úlohám v zdravotnej starostlivosti o seniorov. Sústredil sa na dostupnosť zdravotníckych služieb a obslužnosť územia z hľadiska sociálnych služieb.


Na záver sme si od DrSc. Jozefa Ukropca, ktorý je vedúcim oddelenia Výskumu porúch metabolizmu v Slovenskej akadémii vied, vypočuli pútavú prezentáciu o ich výskume, ktorý sa zameriava na vplyv fyzickej aktivity na ľudský organizmus, metabolizmus a prevenciu chronických ochorení ako je cukrovka typu 2 a ktorý poukazuje na praktickú vyušitelnosť a potrebu navrhovaného projektu. Celú konferenciu si môžete prehrať tu. Nižšie si tiež môžete prehliadnuť aj samostatné prezentácie:



Pre akékoľvek otázky, návrhy alebo záujem o spoluprácu nás môžete kontaktovať na miroslav.beblavy@zhiva.sk.

13 views

Related Posts

See All
bottom of page