top of page

Projekt Active me je medzi seniormi populárny


Už viac ako 1 000 seniorov sa zapojilo do projektu Active me a spravilo tak krok k zlepšeniu svojho zdravia. Záujem účastníkov nám poskytuje podnety pre dalšiu inováciu a ras.

V rámci realizovanej výskumnej štúdie sústrediacej sa na ľudí nad 55 rokov, ktorí majú vysoký krvný tlak a/alebo nadváhu, sa inkluzívne kritériá podarilo splniť 616 účastníkom. 


V rámci projektu skúšame intenzívnejšie i menej intenzívne formy 14 týždňového programu. V rámci intenzívnej komunitnej formy program ku dnešnému dňu absolvovalo už 195 účastníkov.Intervencie prebiehajú v mestách Bratislava, Nitra, Banská Bystrica, Liptovský Mikuláš, Zvolen, Žilina, Košice, Trebišov, Michalovce, Bardejov, Prešov, Spišská Nová Ves a Kuzmice.


126 účastníkov si projekt Active me vyskúšalo z pohodlia domova a sú súčasťou intenzívnej individuálnej formy, ktorá prebieha po celom Slovensku. Zvyšní účastníci skúšajú menej intenzívne verzie programu.


Dáta od všetkých participantov poctivo zbierame, aby sme po konci projektu mohli vyhodnotiť jeho účinnosť. Radi sa s vami o tieto informácie podelíme, zatiaľ máme k dispozícii predbežné výsledky, ktoré však kvôli stále prebiehajúcim skupinám nemôžeme verejne zdieľať.


Veľmi nás teší, že aj ľudia vo vyššom veku majú záujem o prevenciu a chcú sa starať o svoje zdravie. Je to povzbudzujúca informácia pre tvorcov preventívnych programov i pre zdravotníckych pracovníkov. 

2 views

Related Posts

See All
bottom of page