top of page

Spolupracujeme s Biomedicínskym centrom SAV

Projekt Active me využíva aj bohaté skúsenosti vedcov z Biomedicínskeho centra (BMC) Slovenskej akadémie vied. BMC sú na Slovensku pionieri výskumu v oblasti pohybu a jeho vplyvu na zdravie.


V rámci nášho projektu je BMC zodpovedné za validačnú štúdiu. Konkrétne spolupracujeme s tímom profesorky Barbary Ukropcovej a doktorom Jozefom Ukropcom. Spoločne sa venujú témam ako energetický metabolizmus, integratívna fyziológia, fyziológia cvičenia, kostrový sval, obezita či diabetes 2. typu a integratívna fyziológia energetického metabolizmu, fyzická aktivita a hnednutie tukového tkaniva. Poskytujú nám svoje bohaté skúsenosti s intervenciami s rôznymi skupinami seniorov.


Dnes máme za sebou sériu workshopov o výskume s našimi odborníkmi na behaviorálne prístupy pod vedením profesorky Emílie Sičákovej-Beblavej a medicínskou odborníčkou MUDr. Zuzanou Košutzkou PhD.


Takisto projektu Active.me BMC pomáha napríklad s vyhľadávaním trénerov zdravia, ktorí vedú konkrétne prezenčné intervencie s účastníkmi a účastníčkami. Táto spolupráca nám umožňuje stavať na otestovaných prístupoch a aplikovať poznatky do intervencií.

17 views

Related Posts

See All
bottom of page